Hoe raak jij je schadeauto snel kwijt?

In Tuning by Peter

Een schadeauto is niet altijd eenvoudig kwijt te raken omdat de markt ervoor eenmaal veel kleiner is dan die voor “gave” en normaal rijbare auto’s. Er zal dus voor het willen verkopen wat meer inspanning vereist zijn en is het ook belangrijk dat de prijs die er gekregen zal worden naar alle redelijkheid is. Maar ook de tijd waarin je de auto kwijt wilt raken moet niet te lang duren door eindeloos lang te moeten wachten op de juiste koper. Gelukkig is met gebruikmaking van de juiste verkooptactieken het mogelijk elke schadeauto snel kwijt te rakenen dat ook nog tegen een goede prijs.

Probeer het altijd op verschillende manieren

Het belangrijkste bij het verkopen van elke auto, dus ook eentje voor de sloop, is dat er zoveel als mogelijk verkoopmethodes worden ingezet. Zo kan er altijd via social media (Facebook) een berichtje worden geplaatst, maar is snel schadeauto verkopen ook  wel mogelijk door gebruik te maken van de verschillende verkoopsites op het internet. Daar zijn er immers een groot aantal belangstellenden te vinden en vergroot dit in sterke mate de kans op verkoop tegen een voordelige prijs.  Voordat je de prijs bepaald voor de auto is het goed om na te gaan welke delen ervan nog bruikbaar zijn en wat de prijzen ervan zijn. Een telefoontje naar een sloperij is al voldoende om de gangbare prijzen te achterhalen en stel je aan de hand daarvan de vraagprijs voor de hele auto op. Leg in de advertentie ook de nadruk op de positieve kanten van de auto zoals een gave set sportvelgen of een motor die nog in goede staat verkeert. Dit maakt het eenvoudiger voor belangstellenden die op zoek zijn naar een specifiek onderdeel om hun keuze te maken.

Let op correcte afwikkeling van de overdracht

Schadeauto’s zijn er in verschillende groepen en kan een deel vaak winstgevend gerepareerd en verkocht worden. dit is natuurlijk alleen weggelegd voor bedrijven omdat die de reparatiekosten voor zichzelf laag kunnen hoiuden. Denk dus niet bij het verkopen van de schadeauto dat het voor de sloop zal worden gebruikt en vraag altijd naar een vrijwaringsbewijs. Elke sloopauto kan dus snel worden verkocht zolang jij maar de juiste prijs aanhoudt, de sterktepunten weet aan te prijzen en gebruik maakt van zoveel als mogelijk verkoopmogelijkheden.

PeterHoe raak jij je schadeauto snel kwijt?