Koni schokbrekers voor de fans van kwaliteit

In Tuning by PeterLeave a Comment

De schokbrekers van Koni zijn waarschijnlijk de bekendste in de wereld van de ophanging en demping. Ze worden wereldwijd erkend als de kwalitatief goede schokbrekers die gebruikmaken van hoogtechnologische demping- en ophangingstechnieken. Omdat ze specifiek gemaakt worden voor elke verschillende toepassing bieden ze altijd de juiste verhouding tussen kwaliteit en duurzaamheid met als gevolg een hoog rijcomfort en een maximale veiligheid.

Koni beschikt dus over een uitgebreid gamma van producten waaruit je zelf de gepaste modellen kan kiezen voor jouw type wagen en vereisten. Hieronder vind je een overzicht.

Sportschokbrekers

Koni schokbrekers zijn ontwikkeld voor bestuurders die graag sportief rijden. Ze munten uit in baanvastheid en bieden een aanvaardbaar niveau van rijcomfort. Ze zorgen voor ‘responsief’ stuurgedrag en een beperkte ‘roll’. Ze zijn extern aanpasbaar zodat ze gemakkelijk fijn te tunen zijn.

Speciale dempers

De speciale of originele dempers van Koni zijn zo ontworpen dat ze de handelbaarheid van de wagen verbeteren en daarmee ook de veiligheid. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste Koni schokdempers koopt voor jouw wagen. Ook deze schokbrekers zijn aanpasbaar maar je moet ze wel eerst demonteren vooraleer je ze kan tunen.

De STRT dempers

Deze zijn vooral bedoeld voor wagens die dagelijks gebruikt worden voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer. Ze bieden extra veiligheid en stabiliteit en maken je wagen vlotter handelbaar bij een sportieve rijstijl. Ze zijn ook perfect geschikt om de standaardschokbrekers op je wagen te vervangen omdat ze volledig TUV-gecertificeerd zijn en dus aan alle veiligheidsgaranties voldoen. Bovendien blinken ze uit in performance, kwaliteit en prijs.

De FSD dempers

FSD staat voor Frequency Selective Damping. Het zijn hoogtechnologische schokbreker die erin slagen om een perfect rijcomfort én een goede wegligging te combineren. Andere merken schokbrekers bieden nooit de combinatie van die twee eigenschappen. Je moet altijd kiezen tussen slechte stuur responsiviteit of minder flexibele schokbrekers en dus minder rijcomfort. De FSD dempers passen zich aan aan het wegdek en de rijstijl om je de schokbreker kwaliteiten te geven die je op dat moment nodig hebt.

Kwalitatieve Koni Schokbrekers
Classic Line

Met deze lijn dempers komen de vooruitstrevende schokbrekers van dit merk ook beschikbaar voor classic cars en oldtimers. Ze bieden dezelfde superieure kwaliteit als de andere modellen en zijn in klassiek zwart gespoten zodat ze perfect bij de look van je stijlvolle oldtimer passen.

Heavy Track dempers

De naam doet het al vermoeden, deze dempers zijn vooral geschikt voor bestuurders die graag off road rijden of die regelmatig trajecten moeten doen over wegen in slechte staat. Ze bieden een uitmuntende stabiliteit en wegligging ongeacht de rijstijl.

PeterKoni schokbrekers voor de fans van kwaliteit

Leave a Comment