Short lease en haar voordelen

In Tuning by Peter

Autolease is een hele voordelige manier om, zonder een grote investering, in een nieuwe auto rond te rijden. Mensen zien het ook als een soort huurauto, maar dan met meer voorzieningen. Om iedereen tegemoet te komen, zijn er een aantal verschillende autolease vormen op de markt. Een daarvan is shortlease. Wat deze leasevorm precies inhoudt en welke voordelen je eraan hebt, vertellen we hier.

Wat is shortlease?

Shortlease wordt gezien als een moderne vorm van leasen, iets dat tussen een huurauto en een traditionele leaseauto zit. De reden hiervoor: bij shortlease is de leaseperiode veel korter dan normaal leasen, maar je geniet nog steeds van de voordelen van normale autolease. Met een kortere lease bedoelen we dan een periode van bijvoorbeeld 3 of 6 maanden.

De voordelen van shortlease

Zoals je waarschijnlijk al door moet hebben, hebben de beste short lease opties een aantal leuke voordelen. Rijd je om de zoveel tijd graag in een nieuwe auto, dan zit je precies goed met een shortlease, omdat deze leasevorm je ook in de gelegenheid stelt om het leasecontract per dag of binnen een week op te zeggen.

Verder is shortlease erg handig voor beginnende ondernemers, omdat het contract zo flexibel en kortlopend is. Als startend bedrijf loop je dan niet teveel risico, vooral omdat de shortlease contracten niet aan opzegtermijnen van een jaar of meer gebonden zijn.

Shortlease is ook een voordelige uitkomst voor bedrijven die werknemers op contractbasis aannnemen. Wanneer deze contracten van korte duur zijn, dan hoef je niet onnodig lang aan een leaseauto vast te zitten. Met shortlease kan je de leaseauto bijvoorbeeld net zo lang leasen als het werkcontract van je werknemer duurt.

Tot slot

Shortlease is de perfecte oplossing voor degene die leasecontracten van een jaar of meer niet ziet zitten, maar toch wilt genieten van de voordelen die autolease te bieden heeft. Ook een prima uitkomst voor de startende ondernemer en werknemers met kortlopende contracten.

PeterShort lease en haar voordelen